Da jeg kom til Norge for 25 år siden--rett fra college i USA--stengte matbutikkene kl. 17 på hverdager (kl. 19 torsdager - "senåpning") og kl. 13 på lørdager. Sistnevnt var verst. Alle skulle handle lørdagsgrøt, lørdagsgodteri, lørdagskos, søndagsfrokost og -middag, samt pålegg til matpakken mandag morgen. Det gjaldt å stå opp tidlig (på lørdag!) og komme seg inn og ut av Spar 800 før alle bestmødre og barnefamiler hadde kjøpt mer melk, brød, gul- og brunost m.m. enn de så klarte å trille hjem igjen.
Men, det er utrolig hva en vender seg til. Etterhvert begynte enkelte butikker å holde åpen helt fram til kl. 15 på lørdager. Dette bidro til minke trykket mellom 11 og 13. Det som var verre derimot var vareutvalget. (Det viktig å skyte inn at jeg ikke er spesielt kresen når det gjelder mat. At jeg ikke fikk tak i hel chipotle fra Baja er ikke det jeg snakker om her.) Kryddehylla--og den var én hylle på ca. 50 cm--romte salt, pepper, kanel, "grillkrydder" og "pizzakrydder". Enkelte, litt større butikker solgte også hvitløk (Ahhh...hvitløk; det var et sikert tegn på at man var innvandrer.)
I dag går det an å få tak i det meste, spesielt i butikkene i de større byene som drives av innvandrere. Mange (men ikke alle) er nysgjerrige når det gjelder mat, smak og krydder. Denne bloggen skal ta tak i denne nysgjerrigheten, utforske og belyse kryddder og deres bruk.
Bli med og lær om forskjellen mellom karriblad og karripulver, mellom kanel og kassia. Og--kom med dine kommentarer og ønsker, om det så gjelder krydder, oppskrifter, eller mat generelt; dit bidrag er ønsket!
-KM
torsdag, desember 4
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar