Min karriblanding er en såkalt Malay Cape-type. Den er mer typisk for Sørafrika (Cape Town). Den heter "Malay" etter påvirkning fra de malayiske slavene som ble importert på 1700-tallet. En Malay-karri inneholder oftest fenikkel samt noe mer kardemomme enn de bedrekjente indiske karriblaninger. Fenikkelen og den ekstra kardemommen gjør blandingen "søtere"--og dermed godt egnet til suppen.
Karri går utmerket sammen med gulrot, pumpkin og søtpotet, som i sin tur danner en fin basis for en høstsuppe. Servér gjerne denne suppen som en fargerik forrett, med pannekaker eller i termos på skøytebanen. Den varmer godt!
Pumpkinsuppe m/curry
2 ss smør
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, knust
2 ts karripulver
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
7 dl kyllingkraft el. buljong
5 dl pumpkin, kokt og godt most*
3 dl fløte
1. I en kasserolle/gryte stek løken og hvitløken i smøret.
2. Tilsett karri, salt og pepper. Rør sammen og stek ca. 1 minutt til.
3. Hel kraften oppi, tilsett pumkin-mosen og rør sammen. La suppen småkoke i ca. 20 minutter uten lokk.
4. Tilsett fløte like før servering.
*Dersom du ikke finner pumpkin kan du prøve søtpotet (som i bildet) eller gulrot isteden.
-KM
Utmerket suppe!
SvarSlett