torsdag, april 9

Sjoko/espresso cookies

Mange har oppdaget at kombinasjonen kaffe-sjokolade—altså i kaker, brownies m.m.—er vanvittig god. Jeg er hjemme i påske, og siden været ikke har vært helt på topp bestemte jeg meg for å stå på kjøkkenet og prøve denne sjoko/espresso ”bomben”. Jeg ble ikke skuffet!! Nå er det bare å gjemme unna noen, ellers så rekker de neppe ut Langfredag. Tenk på disse som en krysning mellom brownies, cookies, kaffe latte, sukker-espresso godteri.



Chocolate espresso cookies

225 gr hvetemel
75 gr kakao
4 ss espresso pulverkaffe
2 ts bakepulver
170 gr usaltet smør, romtemperatur
200 gr sukker, pluss ca. 1 dl sukker
1 ss vaniljeekstrakt
3 egg
300 gr sjokolade (melke- eller kokesjokolade), grovhakket

1. Sett ovnen på 175 grader og legg bakepapir på 2 stekeplater.

2. Bland melet, kakaoen, bakepulveret og 3 ss av espresso-pulvet godt sammen i en bolle.

3. Pisk smøret og 200 gr sukker godt sammen. Tilsett så vaniljeekstrakten, og bland godt sammen.

4. Tilsett ett egg ad gangen, og bland godt sammen mellom hvert egg.

5. Tilsett mel-blandingen og bland forsiktig sammen.

6. Rør inn sjokoladebitene.

7. Bland 1 dl sukker sammen med det gjenværende 1 ss espressopulver.

8. Med en spiseskje lag en kule/klump med cookie-deigen og rull den rundt i sukker/kaffeblandingen. Sett klumpen(e) på stekeplaten med ca. 5 cm avstand. (Deigen er klissete, så du blir nødt til å slikke fingerene etterpå. Neste gang vurderer jeg å sette det hele i kjøleskapet en stund før jeg ruller dem i sukkeret og legger dem på platen.)

9. Stek én plate ad gangen i ca. 10 minutter. Avkjøl cookies’ene helt, liggende på stekeplatene.

10. Ikke spis for mange ad gangen.

Denne oppskriften kommer fra matsidene til Washington Post.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar