onsdag, april 29

Gulrotkake – uten sukker

Dersom du googler ”gulrotkake” får du over 100.000 treff(!), men ingen* helt likt denne. Min kake (etter en oppskrift i 101 Cookbooks) inneholder nemlig ikke sukker, hverfall ikke tilsatt, hvit sukker. Søtningen kommer utelukket fra dadler og banan. Ikke engang den kjente cream cheese’n på toppen inneholder sukker (men lønnesirup).

Prøv denne oppskriften når du har lyst på en mer ”rustikk” gulrotkake som ikke smaker helt likt den du får på alle kaffebarer rundt omkring.

*Jeg leste ikke gjennom alle, så det kan hende det fins en lignende oppskrift et sted.

Gulrotkake

4 ½ dl hvetemel
2 ½ ts bakepulver
1 ½ ts kanel
¼ ts muskat
¾ ts havsalt
2 dl valnøtter, grovhakket
100 g usaltet smør, så vidt smeltet
1 dl dadler, most (fjern steinene først)
3 modne(!) bananer
3 middelstore gulrøter, revet
1 dl naturell yoghurt (helst gresk/tyrkisk typen)
2 egg, lett pisket

1 pk. cream cheese
3 ss lønnesirup

1. Sett stekeovnen på 180. Smør en brødpanne og fôr den med bakepapir.

2.Bland sammen mel, bakepulver, kanel, muskat og salt. Rør inn valnøttene, og sett til side.

3. Rør dadlene og smøret godt sammen.

4. I en annen bolle bland bananene og gulrøtene. Rør inn dadle/smørblandingen, og rør ut de største klumpene. Pisk så inn eggene og yoghurten.

5. Rør forsiktig inn mel-blandingen, og rør sammen til alt så vidt er blandet (m.a.o. ikke rør for mye).

6. Hel over i pannen og stek i 50-60 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl.
Mens kaken er i ovenen pisk cream cheese’n og sirupen sammen. Når kaken er helt avkjølt spre osten utover kaken med en slikkepott.


--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar