Jeg er ferdig med påske og påskematen. Lammet var utmerket, men etter å ha (omtrentlig) fulgt lammeoppskriften i 2. Mosebok (jo, det er der hele lammegreia kommer fra)* vil jeg noe annet.
Det er lenge siden jeg dro ut wok’en og stekte noe i peanøttolje. Siden sukkererter er blitt tilgjengelige (et godt vårtegn) er det på tide å prøve denne oppskriften jeg fant like før påske (enda én fra Mark Bittmann, New York Times). Jeg trør disse ertene blir et godt supplement til all stir-fry. Kombinasjonen hvitløk/ingefær er vanskelig å slå, synes jeg.
Stir-Fried sukkererter
3 ss peanøttolje
1 ts mørk sesamolje
1 ss frisk ingefær, finhakket
1 ss hvitløk, finhakket
600+/- gr unge, hele sukkererter (med belg)
1-2 ss soyasaus
1. Hell 2 ss peanøttolje i wok’en, (evt. stekepannen) og skru på høy varme. Når oljen begynner å ryke kast ertene i wok’en/panna, og rør rundt nesten hele tiden til de ”skinner”, får en sterk grønnfarge og begynner å få noen mørke flekker – ca. 5 minutter. I mellomtiden, varm den siste ss peanøttoljen sammen med sesamoljen, på lav varme, i en liten gryte.
2. Når ertene er nesten ferdige tilsett ingefæren og hvitløken, og stek i ca. ett minutt til. Fjern wok’en fra varmen, dryss peanøtt-/sesamoljen over ertene og servér. (Evt. salt etter smak.)
--KM
*Mer om bibelen som kokebok (på engelsk)
mandag, april 13
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar