tirsdag, mai 5

Carne asada – grillet (okse)kjøttstrimler

Et godt (og mer autentisk*) alternativt til kjøttdeig i TexMex retter er carne asada (bokstavelig stekt kjøtt). Disse marinerte og grillet kjøttstrimler kan spises alene, med bønner og ris, guacamole, salsa (for eksempel pico de gallo), eller i tortilla’er.

Carne asada
1 kg oksekjøtt (for eksempel fra bibringe eller rundstek)
olivenolje
salt og sort pepper

Marinaden:
4 fedd hvitløk
1 jalapeño chili, frøene fjernet, finhakket
1 ts nymalt spisskummen (helst lett-ristet før den er malt)
never med frisk koriander
saft fra 2 lime
2 ss hvit eddik
½ ts sukker
1 dl olivenolje
salt og sort pepper

1. Skjær kjøttet i lange, relativt store strimler, og legg bitene i en bolle. (Kjøttet skjæres i tynnere strimler etter grilling.)

2. Bland marinaden og hel over kjøttet. Dekk bollen og sett den i kjøleskapet i 1-4 timer.

3. Tenn grillen, og pensle risten med olje.

4.Stek kjøttet 2-3 minutter på hver side. Fjern fra grillen og la kjøttet hvile på ei fjøl, før du så skjærer kjøttet i finere strimler. Skjær helst på diagonal vinkel.

*Jeg ennå til gode å få servert kjøttdeig i Texas og Mexico. Det er så å si alltid kjøttstrimler.

Fra Simply recipes.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar