søndag, januar 11

Eplemuffins til frokost

I min barndom spiste vi muffins til frokost. Ikke den kake-søte, kunstigsmakende muffins man får kjøpt i kiosken, men en rykende fersk og ikke-altfor-søt muffins. Blåbærmuffins var min favorit, men alle fruktmuffins var gode. Blåbær-, banan-, søtpotet- og eplemuffins spiste vi, alt etter årstiden.

Her er oppskriften for eplemuffins:

3 dl mel
1 ts natron
2 ts bakepulver
1 ss eplekakekrydder
1/4 ts salt
3 ss matolje
2 dl kefir
1 egg
4 ss brunsukker (pluss/minus, men frokostmuffins skal ikke være en sukkerbombe)
2 dl epler, skrelt og hakket

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland mel, natron, bakepulver, krydder og salt i en bolle.

3. Bland oljen, kefir, egg og sukker i en annen bolle.

4. Hel det tørre fra den første bollen over i den andre og bland godt, men ikke mer en nødvendig.

5. Hel eplebitene oppi og bland godt, men igjen, rør sammen så lite som mulig.

6. Bruk en muffinspanne og stek i ca. 15-20 minutter. Sjekk med pinne.

Variantene på denne oppskriften er så å si uendelige; tilsett valnøtter, rosiner, pumpkinkrydder (isteden for eplekakekrydder), kanel/nellik (istedenfor eplekakefrydder, eplemos (isteden for biter)...



Lag disse på en søndag morgen før resten av familien har stått opp. Muffins er ikke like gode dagen etter. Men det var aldri et problem i min familie.

Flere oppskrifter kommer.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar