tirsdag, januar 13

Garam masala-kake

En stund tilbake brukte jeg karripulver i en pumpkinsuppe. Her fortsetter jeg med uvante ingredienser/uvante steder. Denne gangen bruker jeg garam masala i en kake.

Alle som har laget indisk mat kjenner til garam masala. Denne masala (= blanding) finner man i mange indiske kjøtt- og vegetarretter; korma, jalfrezi, dahl, ragon josh osv. Garam masala inneholder imidlertid flere ”søte” og pikante krydder som kanel, nellik og kardemomme. Disse, hver for seg, er svært vanlige i kakeoppskrifter.

Denne oppskriften er fra Opplysningskontoret for meieriprodukter. Legg merke til at oppskriften heter ingefærkake. Der er spørs om noen i det hele tatt hadde gjort et søk på garam masala kake.

Ingefærkake (m/garam masala)

2 egg
90g brunt sukker
120g lys sirup
90g smør
2 1/2 dl melk
250g hvetemel
1/2 ts garam masala (litt mer dersom den ikke er nylig laget)
1 1/2 ts ingefær, malt
1 ts natron

100g kremost naturell
200g melis
1 ss sitronsaft

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

3. Ha smør og sirup i en kjele og smelt det forsiktig. Tilsett melk for å avkjøle.

4. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.

5. Bland hvetemel, ingefær, garam masala og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

6. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.

7. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken.

8. Visp kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig krem, og smør på den avkjølte kaken.

Snart kommer chaat masala, men ikke i kake.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar