søndag, mars 1

Ancho chili-sjokolade

Jeg klare ikke å la være...etter mye chili-prat...her er en oppskrift på chilisjokolade. Denne heter opprinnelig "Aztec bark". Aztec'ene var en av Mexicos største urbefolkningsgrupper. Aztec'ene spiste sjokolade lenge før spanjolene ankom regionen. "Bark" er fordi sjokoladebitene kan ligne litt på barken på et tre. Den opprinnelige oppskriften finner du her (på engelsk).

1 dl pumpkinfrø
¼ ts (+/-) cayenne, pluss en dash
1 ts kanel, pluss en dash
1 ts. (+/-) ancho chili (malt)
400 g mørk sjokolade

1.Tør-stek pumpkinfrøene i en jernpanne over middels-lav varme i ca. 5 min. Når de begynner ”å hoppe” er de klare. Avkjøl.

2.Smelt sjokoladen forsiktig i en kasserolle. Rør så inn mange—men ikke alle—frøene, cayennen, kanelen og ancho’en.

3.Hel blandingen ut i en langpanne dekket med matpapir, og spredd den utover. Dryss de siste frøene samt krydder-dash’ene over sjokoladen. Sett pannen i fryseren i 5-10 minutter til sjokoladen er hard. Knekk sjokoladen i biter og server alene eller med iskrem.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar