Peanøttsmør er amerikanernes ”brunost”. Det fins i hvert hjem og er USAs universal-pålegget. Peanut butter and jelly sandwich er et eget begrep (ikke fnys før du har prøvd det), men peanøttsmør spises også med honning, banan og sjokolade.
I deler av Afrika derimot er det mer naturlig å kombinere peanøtter og peanøttsmør med kjøtt. Her er 2 eksempler med peanøttsmør og kylling.
Pannestekt kylling med peanøttsmør-røre
4 kyllingfilleter
1 liten løk, skrelt
1 ts timian
1 fedd hvitløk
4-5 ss peanøttsmør
2 ss peanøttolje, evt. olivenolje
hvetemel
salt (dersom det ikke er salt i peanøttsmøret)
sort pepper
sitron
peanøttolje til steking
1. I en kjøkkenmaskin/foodprocessor bland løk, timian, hvitløk, peanøttsmøtt og oljen (2 ss.) til en ikke altfor flytende røre. Den skal klistre seg fast til kyllingen.
2. Varm stekeoljen i en panna (ca. 1 cm olje er nok). Oljen er varm når en dråpe røre freser umiddelbart. Begynner oljen å ryke er den for varm!
3. Dynk én og én kyllingfillet i røren og så i melet, og så i røren og melet igjen. Legg filleten i panna og stek på hver side i ca. 5-6 minutter ellers til filletene får en gylden skorpe.
Klem litt sitronsaft på kyllingen og smak evt. til med salt og pepper.
Ovnstekt kylling med peanøtt/tomatsaus
6 kyllingfilleter, evt. lårstykker
2 ss oliveolje
2 løk, skåret i tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 dl peanøttsmør
½ ts malt koriander
1 ts chiliflak
1 boks (godt)hakket tomat
1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med lokk.
3. I en stekepanne, fres løken og hvitløken i oljen til de er møre.
4. Tilsett resten av ingredientene og bland godt sammen.
5. Hel over kyllingen, dekk formen enten med lokket eller aluminium og stek i ca. 30 minutter.
6. Fjern lokket/aluminiumet og stek i ca. 20 minutter til.
7. Servér over ris.
--KM
søndag, mars 15
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar