søndag, mars 15

Peanøttsmør og kylling

Peanøttsmør er amerikanernes ”brunost”. Det fins i hvert hjem og er USAs universal-pålegget. Peanut butter and jelly sandwich er et eget begrep (ikke fnys før du har prøvd det), men peanøttsmør spises også med honning, banan og sjokolade.

I deler av Afrika derimot er det mer naturlig å kombinere peanøtter og peanøttsmør med kjøtt. Her er 2 eksempler med peanøttsmør og kylling.

Pannestekt kylling med peanøttsmør-røre

4 kyllingfilleter
1 liten løk, skrelt
1 ts timian
1 fedd hvitløk
4-5 ss peanøttsmør
2 ss peanøttolje, evt. olivenolje
hvetemel
salt (dersom det ikke er salt i peanøttsmøret)
sort pepper
sitron
peanøttolje til steking

1. I en kjøkkenmaskin/foodprocessor bland løk, timian, hvitløk, peanøttsmøtt og oljen (2 ss.) til en ikke altfor flytende røre. Den skal klistre seg fast til kyllingen.

2. Varm stekeoljen i en panna (ca. 1 cm olje er nok). Oljen er varm når en dråpe røre freser umiddelbart. Begynner oljen å ryke er den for varm!

3. Dynk én og én kyllingfillet i røren og så i melet, og så i røren og melet igjen. Legg filleten i panna og stek på hver side i ca. 5-6 minutter ellers til filletene får en gylden skorpe.

Klem litt sitronsaft på kyllingen og smak evt. til med salt og pepper.


Ovnstekt kylling med peanøtt/tomatsaus

6 kyllingfilleter, evt. lårstykker
2 ss oliveolje
2 løk, skåret i tynne skiver
2 fedd hvitløk, finhakket
1 dl peanøttsmør
½ ts malt koriander
1 ts chiliflak
1 boks (godt)hakket tomat

1. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med lokk.

3. I en stekepanne, fres løken og hvitløken i oljen til de er møre.

4. Tilsett resten av ingredientene og bland godt sammen.

5. Hel over kyllingen, dekk formen enten med lokket eller aluminium og stek i ca. 30 minutter.

6. Fjern lokket/aluminiumet og stek i ca. 20 minutter til.

7. Servér over ris.

--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar