Jeg spiser gjerne kjøtt, og med godt samvittighet. Jeg er imidlertid ikke avhengig av å spise det hver dag. Det fins nemlig andre måter å få i seg fullverdige proteiner på. Ved å kombinere korn og belgfrukter klarer man å lage retter som inneholder alle essentielle aminosyrer (proteins byggestein).
Jeg har tidligere skrevet om bønner og ris, som er ett eksempel. Her er en annen, én av (mange) sunne oppskrifter fra New York Times; bulgur-kikerte-persille-myntesalat.
2 dl grov bulgur
4 dl vann
litt salt
½ dl sitronsaft
¼ ts kanel
4-5 ss olivenolje
2 dl agurk, skåret i små terninger/biter
1 dl frisk persille, finhakket
2 ss frisk mynte, finhakket
1 boks kikerter (bedre om du koker selv fra tørket kikerter)
2 vårløk, grovhakket
1. Kok vannet, tilsett litt salt og bulgur. Skru ned varmen og la den småkoke i ca. 20 minutter, eller til alt vann er absorbert. Fjern fra varmen og la gryta stå urørt i ca. 10 minutter.
2. I mellomtiden kan du lage ”dressing’en”. Bland sitronsaft, kanel og litt salt. Pisk inn olivenoljen.
3. I en tilstrekkelig stor salatbolle. Bland denne dressing’en lett sammen med bulgur. Så rør inn (forsiktig) de øvrige ingredientene.
Servér evt. med litt romanosalat.
--KM
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar