søndag, mars 8

Cajun søtpotet


Jeg har tidligere skrevet om Cajun/Creolsk mat, og har nevnt bruken min Cajun krydderblanding. Denne blandingen vekker ofte interesse på markedet, men folk er litt usikre på hva de skal bruker den til/på. Blandingen som består bl.a. av paprika, basilikum, løkflak, hvitløkspulver, sort pepper, og fennikel m.m. kan brukes på fisk (for eksempel pannestekt laks), reker, kylling og i mer typiske Cajun retter som bønner og ris.

En svært enkelt anvendelse er også på søtpotet. Cajun-delstat Louisiana er storprodusert av søtpotet, og staten har t.o.m. sin egen søtpotetfestival. Søtpotet har også blitt mer tilgjengelig her i landet; jeg får kjøpt den både min lokale Meny og REMA. Så dersom du lager egen Cajun-blanding eller har kjøpt fra meg kan du prøve følgende:

Skrell én eller flere (helst) store søtpotet, og så skjær den opp i ganske store biter. I en tilstrekkelig stor brødpose bland bitene sammen med 2 ss (oliven) olje og 1 ts Cajun-krydder. Legg bitene spredt utover i langpannen. Stek i 15 minutter på 200 grader. Snu så bitene og stek 10-15 minutter til. Servér for eksempel sammen med bønnesalat og stekt kylling eller svinekoteletter. Da er det bare litt Cajun musikk som mangler.


--KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar