lørdag, mars 7

Koriander III: Bønnesalat

Jeg er litt usikker på hvordan denne salaten smaker dagen etter—fordi det aldri har vært noe igjen. T.o.m. min sønn, en av de i familien som ikke liker koriander, spiser denne salaten—mens han hele tiden klager på koriander-smaken.

Denne er veldig fargerik, lett å lage, og kan også være utgangspunktet for videre eksperimentering. Jeg bruker sorte bønner, men jeg tipper at både kikerter, røde eller hvite bønner også ville fungere. Tørre bønner som man koker selv er alltid å foretrekke fram for bønner i boks. (Billigere og’.)

3 dl sorte bønner, lagt i vann kvelden før
1 liten (150g) boks maiskorn, uten laken
2-3 vårløk, hakket
1 rød paprika, hakket
1-2 dl frisk koriander, hakket
1 (liten) ts. Dijon sennep
1 ts spisskummen, malt
3 ss olivenolje
salt og pepper

1. Kok bønnene på lav varme (i nytt vann) i ca. 45 min. Sjekk ofte for å unngå at de blir overkokt.
2. Når bønnene er ferdige, sil bort vannet og skyld under kaldt vann. Lå bønnene ligger i silen litt for å kvitte seg med vannet.
3. Bland sammen spisskummen, oljen og sennepen.
4. Bland sammen bønnene, løken og paprikaen.
5. Tilsett oljeblandingen og rør sammen.
6. Tilsett korianderen og rør sammen.
7. Tilsett salt og pepper etter smak.

Legg den gjerne i kjøleskapet en liten stund, men jeg synes den smaker best når den ikke er helt kjøleskap-kald.

Koriander-tråden kunne fortsett i noen dager til, men jeg lar den ligge for nå.

-KM

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar